воскресенье, 24 июля 2016 г.

ЮРИСТ-ЗРАДНИК НАЦІОНАЛЬНИХ ІНТЕРЕСІВ із «САМОПОМОЧІ»: з ПАРТНЕРІВ ПШОНКИ до РАДНИКА «УКРОБОРОНПРОМУ»



11 липня у медійному просторі з’явилася цікава новина: фірма «Ілляшев та партнери» стала юридичним радником ДК «Укроборонпром». Основними цілями даного концерну є задоволення потреб Збройних Сил України в новітніх зразках озброєння, зміцнення міжнародного авторитету України та підвищення ролі вітчизняного оборонно-промислового комплексу в розвитку країни. Враховуючи неоголошену війну, яку Росія веде проти України вже більше двох років, роль та значимість «Укроборонпрому» важко переоцінити.

У цьому контексті дещо дивує, чому така надважлива структура обрала собі у юридичні радники компанію, яка має неоднозначну репутацію, а її нинішні та колишні керівники напряму пов’язані із зрадою національних інтересів.

Декілька тез про фірму «Ілляшев та партнери». Нещодавно у складі її керівництва відбулися дивні зміни – старший партнер Роман Марченко продав свої 50% своїй колезі Марії Макодзебі усього за 400 тис. грн. Причому річний оборот юридичної фірми обчислюється мільйонами.

 
Справа в тім, що Роман Марченко нині є депутатом Київради від фракції «Самопоміч» і встиг за 9 місяців депутатства «вляпатися» одразу у декілька конфліктів

Так, його ініціатива передати Національний експоцентр України з державної у комунальну власність викликала шалений спротив, що призвело до підозри щодо намірів Марченка створити ґрунт для можливої забудови ВДНХ. 

Друга, не менш скандальна ініціатива, стосується відстоювання прав релігійної течії мормонів на будівництво церкви у мікрорайоні «Татарка». Причому відповідним проектом рішення він порушив закон, оскільки саме його юридична фірма представляє інтереси мормонів у суді, а це прямий конфлікт інтересів

Також Марченко нещодавно відмітився у побитті  журналіста, від якої представник преси мало не залишився без мобільного телефону. Всі ці кульбіти Марченка могли дуже недобре сказатися на репутації «Ілляшев та партнери», тому він створив видимість того, що нібито вийшов з керівництва фірмою. Хоча більше це походить на те, що він просто передав свою частку довіреній особі.

Проте, як би там не було, а Роман Марченко залишається працювати у фірмі «Ілляшев та партнери» в якості адвоката та юриста. Більше того, він спеціалізується на авіаційній сфері. Саме з цієї тематики юридична компанія буде радити державному концерну «Укроборонпром».

Однак як біографія Марченка, так і історія «Ілляшев та партнери» майорять епізодами, які перебувають на межі зради національних інтересів. По-перше, сам Роман Марченко у свій час був помічником депутатів-«регіоналів». У цьому може пересвідчитися кожен в один клік. 

 
По-друге, юридична фірма «Ілляшев та партнери» вже близько 7 років представляє інтереси України в міжнародних судах у справі «БТА Банку». Нагадаємо, цей банк до 2009 року очолював казахський опозиціонер Мухтар Аблязов, якого нині підозрюють у розкраданні 6 млрд. дол. 
Нюанс у тім, що в цій справі інтереси України повинна була представляти сама ГПУ, а не якась там приватна юридична компанія. Але за часів кураторства Віктора Пшонки корупційні оборудки були нормою. Отож і вийшло, що Україну у цій резонансній справі почали представляти «Ілляшев та партнери». 

Апогеєм цинізму є те, що оплачує недешеві послуги Марченка і Ко – власник націоналізованого «БТА Банку», а тобто влада Казахстану. Що від такого посередництва отримує Україна? – Шиш і відверте затягування справи, адже Марченку, як колишньому старшому партнеру «Ілляшев та партнери», важливо, перш за все, побільше грошей заробити.
 
 

Марченко настільки «вріс» у справу, що з кінця 2014 року по 2015 рік входив у наглядову раду «БТА Банку (Україна)». А тут вже конфліктом інтересів попахує.

 

Генпрокуратура, яка найняла Марченка працювати по цій справі, теж почала сумніватися у його ефективності. Влітку 2015 року ГПУ почала розслідувати кримінальну справу проти своїх співробітників, які залучили адвокатів юридичної компанії «Ілляшев та партнери» для представництва інтересів ГПУ в міжнародних судах.  

Причиною відкриття справи послужило те, що посадові особи Генпрокуратури, виявляється, відмовилися від послуг уповноваженого офіційного органу британської сторони - Королівської прокурорської служби. Замість цього вони залучили до справи приватну юридичну фірму «Ілляшев та партнери». За посиланням ви можете ознайомитися зі справою по суті: http://reyestr.court.gov.ua/Review/46124032

 



 Якщо ГПУ доведе, що компанію Марченка долучили до справи незаконно, то стане очевидною корупційна змова, у яку він міг вступити з «орлами Пшонки».
 
Цікавий момент: у справі «БТА Банку» «Ілляшев та партнери» тісно співпрацює із державною-агресором Росією

У 2015 році Марченко охоче роздавав інтерв’ю прокремлівським ЗМІ, де заявляв, що можливість екстрадиції Мухтара Аблязова до Росії є доказом того, що «суди ЄС не сумніваються в якості роботи російської правоохоронної системи і визнають забезпечення в Росії права на справедливий суд» http://www.vesti.ru/doc.html?id=2702173 . Вся Україна бачила, як цей «справедливий російський суд» знущався над Героєм України Надією Савченко. От тільки Роман Марченко, даючи це інтерв’ю, набуть думав не про інтереси України, а про те, як «вислужитися» перед країною, яка веде проти його Батьківщини війну.

Верхом зрадництва національних інтересів можна вважати і те, що у березні 2015 року (увага на дату – війна на Донбасі тривала вже майже рік) фірма «Ілляшев та партнери» відкрила у Росії свій офіс. Говорячи про цю подію, партнер Романа Марченка Михайло Ілляшев дослівно заявив таке: «Российский рынок продолжает быть ориентированным на Украину, что требует качественной юридической экспертизы».
 
 

Звісно російський ринок орієнтується на Україну – і на Крим, і на Донбас, і на потужні українські підприємства. От тільки мета такого орієнтиру – зруйнувати нашу країну та перетворити на білу пляму на мапі Європи. 

Однак, у компанії Романа Марченка, який, нагадаємо, нині представляє нібито проукраїнську партію «Самопоміч», вочевидь думають інакше. Адже відкривати офіс у ворожій країні в момент війни – це відверте наплювательство на інтереси України.

Уявляєте, що може порадити компанія, керівництво якої співпрацює з агресором, найбільшому оборонному концерну України? Чомусь виникає враження, що «Ілляшев та партнери» і особливо Роман Марченко будуть давати такі поради, які аж ніяк не підвищуватимуть роль вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Що ж до персони Романа Марченка – то його інтерес до Росії очевидний. Справа в тім, що російські партнери досить щедрі на фінансування «засланих козачків». А гроші цей юрист-депутата дуже любить: мешкає у будинку, площею 840 квадратів на березі озера, користується щонайменше 6 автомобілями та має 10 офісних приміщень. І це при тому, що жодного дня Роман Марченко не пропрацював у бізнесі – весь трудовий стаж виключно займався юридичною практикою. 

Фільм про статки Марченка - https://www.youtube.com/watch?v=fiGOT_JGnVI

 

 
Враховуючи вищевказане, вважаємо за необхідне звернути увагу вищого керівництва держави і правоохоронних органів в першу чергу на співробітництво юридичної компанії «Ілляшев та партнери» з ДК «Укроборонпром». 

А «Самопомочі», яка красномовно заявляє, що є однією з найбільш демократичних партій, радимо розібратися з тим, що у її лавах робить зрадник національних інтересів – Роман Марченко, який лише декілька тижнів тому «почав» використовувати державну мову.

З повагою, Семен Кочерга.

Комментариев нет:

Отправить комментарий