среда, 6 июля 2016 г.

ЮРИДИЧНА ОБСЛУГА ФІРТАША ТА ПРОТИВНИК ДЕКОМУНІЗАЦІЇ У ЛАВАХ КИЇВСЬКОЇ «САМОПОМОЧІ»



«Ми – вільні кияни, які готові інвестувати свій час в перезавантаження управління містом, аби зробити Київ якісно новим, привабливим та комфортним». Це фраза з передвиборчої програми партії «Самопоміч» до Київської міської ради. Серед 22 столичних депутатів від цієї фракції, найбільша кількість переможців по Дарницькому району – аж 8. За іронією долі, саме у Дарницькому районі Києва розташований сміттєспалювальний завод «Енергія», куди звозять третину сміття з Львівського сміттєзвалища. З моменту виборів пройшло більше восьми місяців. Але чи чули кияни від депутатів «Самопомочі», яким довірили свої голоси, хоч натяк на протест щодо перевезення екологічно небезпечного вантажу до столиці? Відповідь, як це не сумно, негативна.
Хоча у тій же передвиборчій програмі кандидати у депутати від «Самопомочі» обіцяли проводити «політику забезпечення системності екологічної політики міста відповідно до світових еколого-економічних стандартів». Але обіцянки – цяцянки, хоч і передвиборчі.
Округ №19 Дарницького району віддав 16,64% голосів на користь юриста Романа Марченка. У своїх роликах напередодні виборів він щирою російською мовою обіцяв сприяти вирішенню питань з парковками та мостами у районі. Після перемоги Роман Марченко жодного разу не повертався до своїх палких промов.
Справа в тім, що, вочевидь, Київська міська рада для Марченка може бути проміжною ланкою, аби згодом піти на підвищення. Адже за свій трудовий юридичний стаж він звик обслуговувати не простих киян, а виключно високопосадовців та олігархів з темним минулим.
Одним з таких олігархів є Дмитро Фірташ. На сайті юридичної компанії «Ілляшев та партнери», у якій Марченко значиться старшим партнером, серед клієнтів є, наприклад, компанії Group DF та Ostchem, що мають безпосереднє відношення до віденського в’язня.
 

Також цікаво, що свого часу Роман Марченко був помічником депутатів-«регіоналів» Івана Бастриги та Олександра Галуненка. Однак цей факт керівників «Самопомочі» мабуть не хвилював.
 
У біографії Романа Марченка є ще один цікавий епізод. Восени 2014 року Фонд державного майна звернувся до Мін'юсту з проханням підготувати висновки про наявність ознак навмисного доведення до банкрутства та незаконних дій в процесі банкрутства підприємства, що входить в орбіту впливу Фірташа – «Сумихімпром». Роман Марченко був у справі банкрутства арбітражним керуючим. Головне управління юстиції в Києві за результатами проведеної перевірки встановило наявність численних порушень в діяльності Романа Марченко під час здійснення ним повноважень розпорядника майна «Сумихімпрому». Органи прокуратури виявили факти продажу продукції підприємства за цінами нижче собівартості, а нанесений подібними угодами збиток, становить 135 млн грн. І тільки стараннями судді Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна у грудні 2014 року дія наказу Міністерства юстиції про звільнення з посади арбітражного керуючого «Сумихімпромом» Романа Марченка була зупинена.
А знаєте, хто такий Богдан Санін? Це той самий суддя, який своїм рішенням заборонив Євромайдан з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014. Саме через наявність цієї заборони правоохоронці, підконтрольні біглому Президенту Януковичу та його свиті, змогли розганяти і вбивати студентів на Майдані. І цей же суддя із заплямованою репутацією врятував Романа Марченка від ганьби щодо звільнення з посади арбітражного керуючого. Ну як вам такий поворот подій?
Далі більше. Аналіз активності Романа Марченка у Мережі змушує замислитися, чи не за гроші він опинився у команді «Самопомочі», адже деяких проєвропейських ініціатив він цурається, як вогню. Зокрема, у 2013 році, коли для України наступав один з найпереломніших моментів – йти європейським шляхом або піддатися «кремлівській пропаганді», - Роман Марченко зробив заяву, яка чітко окреслює його вибір.
Дозволимо процитувати: «Как гражданину и юристу мне ближе позиция суда первой инстанции, запретившего гей-парад, чем решение апелляции, его разрешившего. Может завтра будем наблюдать парад зоофилов? Любителей несовершеннолетних? Других извращенцев?...  Достаточно того, что я итак вынужден переключать ТВ, увидев там очередную праздную «травести-диву» (не желая, чтобы меня подташнивало)».
Навряд чи за роки, що минули від дати цього допису, Марченко змінив свою думку. Отже робимо висновок, що від поняття толерантності він такий же далекий, як і від інших європейських цінностей. Питання до «Самопомочі» повторюємо: «WTF? Who is Mrs. Marchenko
Взагалі читати думки, якими пан Марченко ділиться у Мережі – суцільне «задоволення» у лапках. Ось, наприклад, його ставлення до декомунізації: «Прочитал об очередной инициативе городской власти (представником якої нині є Марченко – ред.) о переименовании улиц: теперь не угодила улица Боженко, ее новое имя – Казимира Малевича. Лично я не самый большой поклонник командира Красной армии времен гражданской войны Боженко (может, т.к. больше о нем ничего и не знаю?), но и далеко не любитель творчества Малевича…… Так может если у кого-то есть тяга переименовывать, стоит поучиться для начала именовать?»
У цьому дописі все прекрасно: починаючи від того,  що пан Марченко «не самый большой, но все же поклонник» командира Червоної армії, закінчуючи критикою творчості видатного художника Малевича. І все це, до речі, чистою мовою Державіна та Пушкіна, адже Котляревський, мабуть, теж не в фаворі у Марченка.
Цікавий момент, згідно з даними Реєстру майнових прав у власності Марченка перебувають куплені в іпотеку 10 офісних приміщень у будівлі, яка розташована всього у 1,5 км від ненависної вулиці Малевича – на Нововокзальній, 3.
Прикрий збіг чи жарти долі? А якщо серйозно, то ми знову питаємо «Самопоміч»: як прихильник серпа та молота потрапив у ваші списки?
Ну і на сам кінець прикра новина для виборців Дарницького району. Єдиний проект рішення, який зареєстрував ваш обранець на депутатський посаді ніяким чином не стосується Дарниці. Більше того, своєю бездіяльністю він жодним чином не захистив ваші права, коли мовчки проковтнув дозвіл на перевезення зі Львову сміття на завод «Енергія»
Отож той, кого ви обрали, просто використав вас, аби отримати депутатську корочку. Марченку вона потрібна виключно для просування ініціатив, які додадуть грошенят у його гаманець. І неважливо, що для власних інтересів він використовує партійні гасла проєвропейської партії.  
Питання в одному: коли громада нарешті отримає право відкликати депутата за зраду її інтересів?
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий